M5stack cam no picture



  • i bought a M5Stack Official ESP32 WROVER with PSRAM Camera Module OV2640 Type-C Grove Port Mini Camera Development Board Building Brick.
    It was always rebooting
    Rebooting...
    ets Jun 8 2016 00:22:57

    rst:0xc (SW_CPU_RESET),boot:0x33 (SPI_FAST_FLASH_BOOT)
    configsip: 0, SPIWP:0xee
    ....
    Rebooting...

    i load : Github.com/m5stack/esp32-cam-demo/tree/m5cam-psram
    result:
    wifi ok
    but no image just a black screen with a small white square in the center
    i load : m5cam-firmware.zip
    result:
    wifi ok
    no image just a black screen with a small white square in the center
    but the red led is off
    i read on com :
    I (569) camera_demo: Camera demo ready
    I (19499) camera_demo: station:44:78:3e:5f:ec:2e join, AID=1
    dhcps: send_offer>>udp_sendto result 0
    I (20269) tcpip_adapter: softAP assign IP to station,IP is: 192.168.4.2
    W (26249) http_server: Expected response size: 18400, actual: 0

    what is wrong?



  • @corto did you get a file downloading from the camera?



  • Yes i have



  • Yes i have

    0_1536860839042_d657faa7-994a-4f1d-b26e-d798eab43fce-image.png



  • Thats the default demo firmware. it should have created a file.

    Look at you wifi connections, do you see M5cam in the wifi manager?
    Mine doesn't show anything on the screen but does capture images.

    Also, they do overheat badly.



  • Yes i see m5stack wifi 192.168.4.1 and the connexion is ok



  • http://192.168.4.1 is the address.
    http://192.168.4.1:80 is the only open port.
    http://192.168.4.1/pgm grayscale image.
    http://192.168.4.1/bmp_stream - BMP stream.
    http://192.168.4.1/jpg_stream - jpg stream.
    But again, you may not see anything on the screen.





  • Look in your "downloads folder" (where ever you download files to)
    You should see a strange file. When you open the file, there will be captured images in it.
    I'm waiting on my MK2 camera (WROVER) to arrive to see what the difference in the 2 are.



  • This post is deleted!

Log in to reply
 

Looks like your connection to M5Stack Community was lost, please wait while we try to reconnect.